Com millorar la gestió de la informació?

Sindicació de continguts

Actualment tenim la sort i/o l’inconvenient de tenir accés en el món d’Internet. Amb això ens referim a la quantitat d’informació que tenim al nostre abast a travès de pàgines web, cercadors d’informació… Tota aquesta informació de la qual podem disposar no ens garanteix què allò que estem llegint sigui correcte, sinó que n’hi ha molta que està distorsionada.

Com millorar la gestió de la informació?

Ho millorem gràcies a la sidicació de continguts. Aquesta és una eina, una tecnologia que permet rebre d’una forma automàtica els continguts de les pàgines webs que ens agraden visitar i s’actualitzen sovint. Alhora de rebre la informació la podem distingir en dos objectius diferents: per incloure a la nostra pàgina web o bé simplement per llegir-los.

Al llarg del dia podem visitar algunes pàgines webs d’interès; però això no té cap inconvenient perquè ho podem realitzar amb un temps suficient, però… Què passaria si tinguessim de visitar unes 100 o més pàgines webs al dia, o més d’una vegada?

L’agregador és un instrument determinat capaç de rebre i llegir aquesta informació. Nosaltres ens hem registrat a "Google Reader"

Disposem d’un servei de sindicació de continguts. Les pàgines web que ens interessen les tenim emmagatzemades i organitzades per: carpetes, temes… el programa et facilita la feina i t’indica les noves actualitzacions que s’han realitzat.

L’agregador és una eina que en essència compleix quatre funcions bàsiques: rebre els continguts que les diferents subscripcions (també dites feeds) ens van enviant; oferir-nos la possibilitat d’ordenar els feeds (les fonts d’informació) al nostre criteri (el més habitual és en carpetes per temes); permetre la lectura dels continguts rebuts ensenyant-los sense necessitat de visitar el lloc web que els ha generat; i finalment, informar de quants ítems (continguts) estan encara pendents de la nostra lectura. El resultat és una potent eina que ens permet conèixer en tot moment quants nous continguts han estat publicats als nostres llocs preferits d’Internet, i decidir en quin moment i en quin ordre els volem llegir. (Més informació a disposar: http://www.genisroca.cat/2007/11/17/rss-i-la-sindicacio-de-continguts-introduccio-per-a-no-iniciats/).

Les pàgines webs que ofereixen la sindicació de continguts s’identifiquen amb un símbol

.

Què volen dir les sigles RSS? Really Simple Syndication. És un format determinat, d’uns documents, i el que fa és descriure els continguts de la pàgina web que ens interessa de tal manera que un programa determinat que en diuen agregador llegeixi aquest format, detecti que hi ha nous continguts i els enviï.

Com a conclusió pensem que la sindicació de continguts ofereix un bon servei de cares als cibernautes que estan acostumats a treballar a través d’Internet perquè simplifica la feina i no es necessita tant de temps alhora de visitar les pàgines webs d’interés.

Anna i Gemma

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: