Els fenòmens del blog

Desprès de l’ús dels motors de recerca a la ret, l’ús del e-mail és la segona eina més usada a internet. Quan redactes un e-mail, estàs expressant algo que vols transmetre a algú en particular, les teves idees o punts de visa… en canvi en un blog és algo molt semblant, la diferència és que a l’escriure no només ho expressas a un sol individu, sinò a tot al món, ja que el bolg és un aparador dels teus sentiments, mostres les teves idees, crítiques, comentaris, punts de vista, videos, treballs, la veu, fotografía d’algún tema en particular. De la mateixa manera que una persona et respòn un e-mail, tens respostes de persones que llegeixin els teus comentaris. Per tant una de les principals diferències que fa diferent a un blog és que establiràs un diàleg interactiu amb milers de persones on la controversia i el debat segurament estaràn presents perquè cada persona té el seu propi punt de vista. Per tant, el blog es pot crear d’una manera molt simple, aquesta és la eina que més creix en forma impressionant a internet i que forma part de la anomenada web 2.0 o social media.

Característiques d’un blog:

a) El blog pot ser personal, temàtic o empreserial, fotoblog, audioblog, i el més nou blogs per a telèfons mobils.

b) El blog pot ser gratuit i impulsat per un programa especial i amb els teus propis recursos, a on tens que comprar domini i hospedatge per el blog.d’aquesta manera tens moltes més avantatges. Si el teu blog és empreserial, pots fins i tot dominar fins a un blog multiusuari, a on diferents editors, que poden estar en qualsevol part del món usen el programa al mateix temps a la red per publicar informació especialitzada en diferents categoríes.

c) La informació està classificada per data, categoríes i etiquetes. Generalment en el blog apareixerà el teu últim article al principi i s’aniràn acomodant en ordre cronologic a mesura que es vagin publicant. Pots organitzar els teus articles per categories.

d) En el teu blog pots tenis “lligues” cap a llocs que tinguin o no tinguin relació amb la temàtica del teu blog. Pots tenir publicitat i generar ingresos amb les diferents eines que existeixen actualment a internet.

e) Sindicalització. Què és? La sindicalització ve del terme amb anglès RSS (really simple syndication), que traduit al català seria com sindicalització realment simple. I no és més que una manera senzilla de difundir o propagar als suscriptors del blog el contingut que és constantment actualitzat.

f) Una de les millors característiques d’un blog, és que no necessites tenir coneixements avançats o tècnics en qüestió d’internet, programació o computació. Pots tenir el teu blog de forma gratüita i en poc temps.

g) En un blog tú ets l’editor. Tú decideixes que publicar, no necessites demanar permís a ningú, com seria en el cas d’un diari o revista.

Com fer que el teu blog tingui èxit?

• Pots canviar fàcilment la “apariencia” del teu blog amb els anomenats temes o “skins” per donar-li un toc més personal i úinic al teu blog.

• Pots agregar diferents “plug-ins”. Això no és més que petits programes adicionals que se instal•len a un blog perquè facin certes funcions específiques.

• Tindríes que actualitzar-lo freqüentment. Respondre els comentaris i publicar nova informació; quan més freqüents siguin les teves respostes i articles, tindras millors beneficis, ja que la gent sabrà que és un lloc que haurà de frequentar. A més fent això, els motors de recerca visitaràn també més freqüentment el teu blog donan-te millors beneficis ja que el teu contingut apareixerà també més ràpidament a l’índex atraient més lactors en el blog.

• Publicar contingut propi: no copis articles o continguts d’altres llocs. El que pot passar és que els teus lectors marxin i perdis credebilitat.

• Fes “ping” als directors i cercadors. El “ping” és simplament donar un avís als directors i cercadors que acabes de publicar un nou contingut. Cada blog té una forma diferent de fer un “ping”. En alguns blogs es fa automàticament cada vegada que publiques un article, previament indicas a qui es fa el “ping”, i en altres casos ho has de fer manualment.

On pots crear registrar el blog de forma gratuïta? Existeixen diferents llocs per registrar o crear un blog de manera gratuita, aquí se’n mancionen alguns: bitácoras, blogger, blogia, wordpress i ya.com.

Que podem concluir a cerca del blogs?

1) la seva simplicitat, permet a qualsevol persona crear de forma gratuita o de forma profesional un blog de manera sencilla i amb poca estona.

2) Els blogs creixen en forma exponencial a internet

3) Tú ets l’editor

4) Pots difundir les tevés idees a punts de vista a tot el món.

5) Pots tenir una interacció directa amb moltes persones

6) Pots personalitzar l’aparença i funcionament del teu blog.

Una mica d’història

Els primers blogs estadounidenses populars van aparèixer al 2001 El 2002, el blogging s’havia convertit en tal fenòmen que van començar a aparèixer manuals centran-se principalment a la técnica. La importancia de la comunitat de blogs va cobrà importancia rapidament. Les escoles de periodismo vam començar a investigar el fenómen dels blogs i a establir diferencies entre el periodismo i el blogging. El 2005 es va escollir el dia 31 d’agost per celebrar el dia internacional del Blog. La idea va sorgir del bloger isreali anomenat Nir Ofir. Avui en dia el blogging és un dels serveis més populars a Internet. Entre els servidors dels blogs més populars es troben el Blogger i el WordPress.

Eines per la seva creació i manteniment

Les eines de manteniment o weblogs, es clasifiques principlament en dos tipus: aquelles que ofereixen una solución completa de l’allotjamentm gratuita (Freewebs, blogger i LiveJournal), i aquelles solucions consistents en software que al ser instal•lat en un lloc web, permeten crear, editar i administrar un blog directament al servidor que guarda al lloc. (wordpress o Movable Type)

Video de com crear un blog en WordPress

ANNA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: