Internet en la nostra societat

dihfhfbujo3

 

La web 2.0 ha revolucionat tot el món d’internet. Va començar amb la web 1.0, la qual tenia un aire més enfocat cap als mitjans de comunicació, en canvi, la web 2.0 va més enfocada cap a la participació dels ciutadans.

La web 2.0 és una plataforma on es poden introduir noves eines per poder relacionar-nos i comunicar-nos, com per exemple els blogs, les xarxes socials…

Gràcies a totes aquestes novetats els ciutadans hem pogut participar en la xarxa i ser protagonistes, però tot això té conseqüències cap als mitjans de comunicació, que surten perjudicats perquè ara l’exclusivitat de la noticia la pot tenir qualsevol persona. Però hi ha algunes coses que les pot aprofitar.

L’aparició dels blogs va ser una oportunitat perquè l agent pogués escriure i publicar-ho a internet. Les persones es poden comunicar i expressar les seves idees en el seu blog. D’aquí també ho podem relacionar amb el periodisme ciutadà, ja que tots els ciutadans podem ser periodistes i publicar noticies a internet. L’exclusivitat ja no està només en les mans dels mitjans de comunicació.

El podcasting ha revolucionat el món dels continguts sonors. Ara ja no cal escoltar des de casa la música al ordinador, ara ja te la pots emportar a on tu vulguis i seleccionar aquelles cançons que tu més vulguis. Aquest concepte de podcasting el van originar Ben Hammersly i Dave Winer.

Però també hi ha serveis que ens permeten enviar i publicar missatges breus, és a dir, el microblogging. Un exemple molt conegut de microbloggin és el Twitter. També és una xarxa social on la gent pot enviar els missatge son superior a 140 caràcters. L’usuari pot decidir si només rebrà missatges dels seus amics o de tota la gent.

Les xarxes socials són llocs a internet, estructures socials, que permeten la relació entre les persones. Un exemple de xarxa social seria el facebook.

 

 

Gemma.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: